Cybersecurity, wat moet je juist wél en beter niet doen?

Friends & Fans Bijeenkomst Hey MKB 28 januari

Organisaties investeren vaak grote bedragen in goede computersystemen om de bedrijfsgeheimen en de gegevens van klanten en van de eigen medewerkers goed te beschermen. Helaas zijn niet de computers de zwakste schakel bij de computerbeveiliging, maar de mensen die ermee werken.

Thema: Cybersecurity, wat moet je juist wel en beter niet doen?

Wanneer: Dinsdag 28 januari 2020

Tijd: welkom vanaf 18:00 uur – aanvang 18:30 uur.

Waar: Van der Valk Princeville te Breda

Inclusief: dinerbuffet met aansluitend een dessertbuffet en 3 consumpties

Naar aanleiding van mijn boek ‘Komt een vrouw bij de h@cker’ geef ik geregeld lezingen aan bedrijven om de medewerkers bewust te maken van de risico’s op het gebied van informatiebeveiliging en om ze handige tips te geven.

Organisaties investeren vaak grote bedragen in goede computersystemen om de bedrijfsgeheimen en de gegevens van klanten en van de eigen medewerkers goed te beschermen. Helaas zijn niet de computers de zwakste schakel bij de computerbeveiliging, maar de mensen die ermee werken.

Mijn ervaring is dat er nog steeds heel weinig bewustzijn is op dit gebied: bij elke vraag die ik stel, geeft minstens de helft van de zaal het verkeerde antwoord. De digitale ontwikkelingen gaan heel snel en steeds meer organisaties worden gehackt via onwetende medewerkers. Los van de wet, kunnen de gevolgen voor de getroffen organisatie en klanten ook heel groot zijn (uitval van systemen, imagoverlies, dure externe consultants, identiteitsfraude met gegevens van klanten, etc.).

In mijn boek ‘Komt een vrouw bij de h@cker’ laat ik zien hoe medewerkers van bekende bedrijven privacygevoelige gegevens ‘weggeven’ aan hackers en fraudeurs.

In de afgelopen periode heb ik veel lezingen op uitnodiging van bedrijven en organisaties gegeven. De reacties van de deelnemers zijn altijd heel geschrokken, ze hebben vaak geen idee hoe hackers werken en wat ze allemaal zelf verkeerd doen. Mijn voordeel is dat ik geen ict-er ben, waardoor ik het heel toegankelijk kan vertellen, zonder in vaktermen te vervallen.

Mijn lezingen zijn heel praktisch en interactief. Voor mijn boek heb ik met tientallen slachtoffers en hackers gesproken. Ik laat door middel van concrete voorbeelden zien hoe gemakkelijk het is om informatie te ontfutselen, identiteiten te stelen en het bedrijfsnetwerk binnen te dringen.

Ik heb ook een cyberquiz gemaakt. Als quizmaster geef ik bij elke vraag een voorbeeld uit de praktijk om de digitale gevaren zo concreet mogelijk te maken.